• Adrianna Adarme

    Adrianna Adarme

    Adriana Adarme je spisateljica, kuvarica i blogerka koja živi u Los Anđelesu. Godine 2009. pokrenula je blog „A Cozy Kitchen" koji su ljudi neretko posećivali kako bi čitali zanimljive anegdote o svakodnevnom životu, a usput i dobili na poklon ukusan recept. Njen blog privukao je pažnju brojnim novinskim listovima. Adrianine recepte možete naći na brojnim internet stranicama poput: „Food52.com", „A Cup of Jo", i „The Pioneer Woman's Tasty Kitchen". Njena prva knjiga „PANCAKES: 72 Sweet and Savory Recipes for the Perfect Stack" objavljena je 2013. godine. Predstavlja kolekciju slanih i slatkih egzotičnih recepata za palačinke, a usklađeni su prema vrsti dnevnog obroka.

     94
  • Steven Raichlen

    Steven Raichlen

    Stiven Rejčlen je nagrađivani autor, novinar, profesor i televizijski voditelj. Njegovi bestseleri i televizijske emisije („Primal Grill", „Barbecue University") redefinisali su pojam tradicionalnih američkih jela sa roštilja. Objavio je 29 knjiga od kojih su „The Barbecue Bible", „How to Grill" i „Planet Barbecue" najprodavanije. Pisao je za „The New York Times", „National Geographic" „Traveler", „Food & Wine", „Bon Appetit"... Osnivač je univerziteta sa simpatičnim nazivom „Barbecue University", a nalazi se u Kolorado Springsu. Izučavao je srednjovekovno kuvanje u Evropi.

     119
  • Nezaboravni barovi i restorani iz crtanih filmova

    Nezaboravni barovi i restorani iz crtanih filmova

    1. „Bronto Burger (and Ribs)" - Porodica Kremenko

    U samom crtanom filmu se retko pojavljuje, ali je prepoznatljiv iz uvodne špice.

    2. „Elzar's Fine Cuisine" - Futurama

    Restoran za svačiji džep! Nudi neptunsku i zemaljsku hranu po smešnim cenama, ali je u većini slučajeva potrebna rezervacija. Tokom ekonomske depresije 3007. godine, restoran je besplatno služio hranu onima koji su u tom periodu bili najugroženiji.

    3. „Krusty Burger" - Simpsonovi

    Vlasnik restorana je Krusty the Clown, zvezda gotovo satirične televizijske emisije za decu „The Krusty the Clown Show". Posluje na hiljadama lokacija širom Sjedinjenih Država, uključujući neprofitabilnu naftnu platformu.

    4. „The Krusty Krab" - Sunđer Bob Kockalone

    Restoran brze hrane čiji je osnivač Keba Kraba. Najpre se pojavljuje u pilot epizodi i od tada postaje uobičajena pojava. Restoran je poznat po čuvenim pljeskavicama, a Plankton im je jedini konkurent koji uz brojne neuspele pokušaje želi da se dokopa recepta.

    5. „The Drunken Clam" - Porodični čovek

    Lokalni bar u vlasništvu Džeroma. Tamo se ispijaju ogromne količine piva, što dalje od očiju žena. Bar je prepoznatljiv po animiranom neonskom znaku na krovu ispred zgrade.

    6. „Moe's Tavern" - Simpsonovi

    Bar je ime dobio po svom vlasniku. U pitanju je lokalna birtija u Springfildu. Glavne mušterije su Leni, Karl, Barni i naravno Homer. U jednoj od epizoda je nagovešteno da kafana posluje jedino zahvaljujući tome što Mo potkupljuje gradonačelnika nakon svake inspekcijske posete.

     154
  • Pravilno pakovanje hrane u ručni frižider

    Pravilno pakovanje hrane u ručni frižider

    Piknici su najatraktivniji porodični rituali tokom letnjeg perioda. Ipak, leto je period tokom koga vladaju sezonske bolesti koje se ponajviše prenose hranom. Jedan od šest ljudi se svake godine otruje hranom, zbog čega je važno voditi računa o pravilnom hlađenju namirnica. Bakterije se ubrzano šire na temperaturi od 40 do 140 stepeni. Pre nego što napunite ručni frižider, vodite računa da li je dostigao sobnu temperaturu. Ukoliko je frižider bio odložen na mestu izloženom sunčevim zracima, uz pomoć leda ćete ubrzati proces stvaranja odgovarajuće temperature. U svakom slučaju, pre nego što odložite hranu, dno frižidera popunite ledom. Najpre ređajte mesne proizvode zbog proteina, zatim stavite još jedan sloj leda nakon čega slede mlečni proizvodi. Posle mlečnih proizvoda ređajte povrće i voće, a na samom kraju sledi piće. Uvek proverite da li je vaš frižider ispunjen do samog vrha, prazan prostor će ubrzati proces zagrevanja.

     337
  • Hrana koju bi trebalo izbegavati tokom leta

    Hrana koju bi trebalo izbegavati tokom leta

    1. Razmislite o tome kako se osećate nakon što ste pojeli brokoli, kale, kupus ili karfiol. Ako je prva reč koja vam pada na pamet "nadutost", onda smo na pravom putu. Kada ovo povrće stigne do creva, fermentira ih bakterija i proizvodi metan, ugljen dioksid i vodonik - što dovodi do gasova.

    2. Spanać je izvrstan nutritivni dodatak letnjoj salati, ali ne zaboravite da su listovi bogati rastvorljivim vlaknima i oligosaharidima, pa vodite računa o količini koju unosite.

    3. Umesto gaziranih napitaka, izaberite običnu vodu. Vaše telo će zadržati manje tečnosti i ostati hidrirano.

    4. Umesto za suvim voćem, posegnite za svežim. Sušeno voće sadrži mnogo više šećera, dok će sveže voće hidrirati vaše telo.

    5. Izbegavajte kafu u velikim količinama tokom leta. Pokazalo se da kafa potpomaže oslobađanje gastrina što može uticati na učestale odlaske u toalet, kao i na otežane motoričke sposobnosti.

     376
Obožavam kako moja tetka kuva. Ovo je jedan od njenih recepata za koji sam mislila da neću uspeti nikada da ga pripremim kao i ona. Ali pogrešila sam,  lako se…
36501
Ovo je recept moje bake. I dan danas se sećam trenutaka kada smo kao deca čekali nestrpljivo da ajvar bude gotov i da probamo pre nego što se stavi u…
32485
Navikli smo da ih jedemo sveže i kao dodatak raznim tortama i kolačima, ali i pekmez od banana je veoma ukusna poslastica. U svakom trenutku ćete u špajzu imati odlični…
Džem od jagoda, mažemo na hleb, koristimo za kolače, jedemo iz tegle ...
27968
Predivna kombinacija boja. Čorbica se lako i brzo priprema i ukoliko se odlučite da dodate testenine može zameniti kompletan obrok.
14316
Toplo, fino, ukusno. Čorbica od tikvica koja se veoma brzo i lako sprema.
32728
Strana 1152 od 1153