• Buondi Caffe

    Buondi Caffe

    Pri kraju gradske plaže, na kraju prešačke zone nalazi se Boudi Caffe. Izuzetno prijatan ambijent. Stolovi sa baldahinima i garniture u kojima se možete opustiti nakon napornog letnjeg dana i celodnevnog kupanja.

    Bili smo izuzetno prijatno iznenađeni kada je osobolje pre nego da uzme narudžbinu donelo čaše i rashlađenu flašu vode da ugasimo žeđ. Veoma prijatan gest koji nas je osvojio. Kasnije smo u marketu videli da ista flaša vode košta nešto više od 50 centi, dakle nije veliki trošak za ugostitelja a veoma dobar utisak ostavlja na goste. Osoblje bez problema komunicira na engleskom jeziku pa se može reći da za razliku od nekih drugih ugostiteljskih obejkata Boundi Caffe zaista zna da privuče mušterije.

    Ukoliko planirate svoje letovanje da provedete u Psakudiji, možda zbog Philoxenia Bungalows koje toplo preporučujemo, onda nemojte oklevati da u večernjim satima prošetate do Boundi Caffe-a!

     5738
  • Najjednostavniji načini za borbu protiv zatvora

    Najjednostavniji načini za borbu protiv zatvora

    1. Voda - hidratacija je ključ ukoliko imate problema sa zatvorom. Ključna komponenta kada osetite ovakvu vrstu neprijatnosti. Ima i dodatne beneficije u vezi sa svim funkcijama ćelija, a jednako je važna i za sam metabolizam i zdravlje kože. Prvi korak u zaustavljanju zatvora je upravo čaša vode.

    2. Jabuka - jer sadrži veliko broj rastvorljivih vlakana. Zadržaće vodu dok prolazi kroz digestivni trakt i veoma brzo ukloniti neugodan osećaj.

    3. Pasulj - i generalno sve mahunarke su od najveće pomoći. U zavisnosti od vrste, sadrže od 6 do 9 grama vlakana po polovini šolje. Koristite ga kao dodatak salatama kako biste pospešili rad digestivnog trakta.

    4. Ovsena kaša - sadrži kombinaciju rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, ali pomaže u smanjenju nivoa holesterola i smanjuje rizik od dijabetesa.

    5. Pistaći - bogati su kalijumom, obezbeđuju vitamin B i poseduju dovoljnu količinu vlakana. Savršena su užina jer brzo stvaraju osećaj sitosti, a bogati su proteinima. Napravite i puter od pistaća ili ih sirove koristite kao dodatak jelima ili salatama.

     2668
  • Zašto je ovsena kaša najbolji doručak?

    Zašto je ovsena kaša najbolji doručak?

    Ovsena kaša je odličan izbor za doručak, jer sadrži mnogo hranljivih sastojaka, veoma je zdrava i pomaže u regulisanju telesne mase. Osim toga, ovas je bogat vitaminom B, folnom kiselinom, proteinima, manganom i magnezijumom. U nastavku sledi nekoliko razloga zbog kojih treba da zavolite ovsenu kašu, ukoliko već niste ljubitelj.

    Ovas je dobar za srce - ova žitarica sadrži antioksidanse koji pročišćavaju arterije i sprečavaju pojavu masnih naslaga na zidovima krvnih sudova, čime smanjuje rizik od srčanih oboljenja.

    Ovas je krcat vlaknima - postoje studije koje tvrde da vlakna u ovasu redukuju holesterol za preko 20%. Osim toga, vlakna su veoma važna za regularnu probavu, kao i za sprečavanje gorušice.

    Duže će vas držati sitim - ovsena kaša se duže razgrađuje u želucu, zbog čega se duže osećamo sitim. Jedna činijica ove kaše sadrži svega oko 150 kalorija, a bićete siti mnogo duže neko da ste pojeli tost ili činiju nekih drugih žitarica.

     2814
  • Osnovne karakteristike tradicionalne tanzanijske kuhinje

    Osnovne karakteristike tradicionalne tanzanijske kuhinje

    Većina jela koja čini tanzanijsku kuhinju, tipična je za celo područje istočne Afrike. Meso se obično služi samo u posebnim prilikama, a posebno govedina. Ovce i koze se odgajaju isključivo zbog mleka. U ishrani, najzastupljeniji je skrob. Pirinač i riba kuvani u kokosu su najpoželjnije jelo. Uvođenje začina zahvaljujući Arapima je očigledno, posebno cimet, kari, paprika i karanfilić. Banane su obavezane u dnevnoj ishrani. Čaj je najčešće konzumiran napitak i obično se pije tokom celog dana. Uz čaj se jede i slatki prženi hleb. Ulični prodavci obično nude svežu crnu kafu u malim porcelanskim šoljama, kao i sveže sokove od ananasa, pomorandže ili šećerne trske. Omiljeni dezert su duboko pržene krofne.

     1219
  • Najpopularniji insekti u ishrani

    Najpopularniji insekti u ishrani

    Larve tvrdokrilaca spadaju među najpopularnije insekte u ishrani brojnih azijskih zemalja. Iako je u određenim kulturama uobičajeno jesti potpuno razvijene leptire i moljce, većina ljudi širom sveta najčešće konzumira larve i gusenice. Često su začinjene pikantnim sosom i služe se u tortilji. Najpopularnija gusenica je mopanska. Mopanske šume prostiru se preko Južne Amerike, Mozambika, Nambije, Bocvane, Angole... Mravi se smatraju delikatesom u mnogim delovima sveta. Na Tajlandu se, recimo, mravlja jaja prodaju u konzervi. Crni tkivački mrav koji se nalazi u suptropskim područjima Kine, Malezije, Bangladeša, Indije i Šri Lanke, koristi se kao sastojak u zdravoj hrani. U Japanu su određene vrste osa delikatesi koji se uvoze i iz Vijetnama i Australije kako bi se zadovoljila potražnja. Većina od 80 vrsta skakavaca je jestiva. U Nigeriji, cvrčci se prodaju na ulicama. U pojedinim delovima SAD sastavni su deo pita i kolača.

     1040
Možete koristiti i neku drugu ribu!
4137
Musaka sa mesom i povrćem!
3586
Možete koristiti i neki drugi puding!
1662
Brza pita od hleba!
1845