• Pravilno pranje zelenog lisnatog povrća

    Pravilno pranje zelenog lisnatog povrća

    Prva i osnovna stvar – uverite se da je sudopera u potpunosti čista. Napunite je hladnom vodom. Potopite povrće u vodu i blago trljajte prstima preko listova. Ukoliko je voda tokom pranja postala isuviše prljava, postupak ponovite bar dva puta. Nakon toga, povrće položite na čistu krpu kako bi se što pre osušilo. Na ovaj način ćete ukloniti svu nagomilanu prljavštinu brzo i lako.

     123
  • Zbog ovih stvari vaša kuhinja izgleda neuredno

    Zbog ovih stvari vaša kuhinja izgleda neuredno

    Previše stvari na pultovima ili policama je veliko NE. Nije važno da li ste poređali nekoliko malih uređaja ili dekorativnih predmeta – bitno je kako će se uklopiti u prostor.

    Frižider nije umetnička galerija. Ako je prepun magneta, fotografija, poruka, papira sa receptima – stvara privid dodatnog nereda. Umesto toga, razmislite o plutanoj tabli na koju ćete kačiti sve ostale sitnice koje su suvišne na vašem frižideru.

    Sve sitnice koja vam bespotrebno zauzimaju prostor širom kuhinje poput – otvarača za vino, cediljki, podmetača i slično – odložite u fioku namenjenu isključivo ovakvim i sličnim potrepštinama.

     255
  • Da li su napukla jaja bezbedna za upotrebu?

    Da li su napukla jaja bezbedna za upotrebu?

    Ako vam je jaje slučajno napuklo, i dalje ga možete koristiti kasnije. Prespite jaje u posudu i možete ga čuvati u frižideru do četiri dana. Ukoliko ste kupili jaja koja su već napukla – nemojte ih koristiti, bacite ih. Belance se može zamrznuti i na godinu dana, ali se žumance ne može zamrznuti.

     111
  • Zamrzavanje začina – jednostavno i lako

    Zamrzavanje začina – jednostavno i lako

    Isperite bilje i osušite. Iseckajte ih, odložite u kese za zamrzivač ali tako da potisnete sav vazduh iz njih. Proverite temperaturu zamrzivača jer je važna za skladištenje začina. Temperatura ne sme biti veća od 0 stepeni. Koristite isključivo vreće namenjene za zamrzavanje hrane jer su napravljene od debljeg materijala i otpornije su na vlagu i kiseonik.

    Biljke koje možete zamrzavati: bosiljak, menta, origano, žalfija, estragon...

     223
  • Sagorite masti tokom noći uz pomoć sledećih namirnica

    Sagorite masti tokom noći uz pomoć sledećih namirnica

    Svi znamo da praktikovanje obroka kasno noću može dovesti do povećanja telesne težine. Posebno ako su na repertoaru grickalice koje sadrže rafinisane ugljene hidrate i skrob. Kalorije iz grickalica se gotovo sigurno pretvaraju u masti. Ipak, stručnjaci kažu da je bolje da ne idete u krevet gladni. Evo boljeg izbora za vas! Posebno ukoliko ste razvili netoleranciju kada je laktoza u pitanju, savetujemo vam orahe i bademe. Iako su i jedni i drugi bogati mastima i kalorijama, oni sadrže i veliku količinu proteina, vitamina E, selena, magnezijuma i drugih hranljivih materija. Osim toga, podstiču sagorevanje masti, odnosno redukuju holesterol. Ako vam se ipak jede nešto slatko, tu su maline, borovnice i jagode. Kada im nije sezona, konzumirajte ih zamrznute. Držaće pod kontrolom nivo insulina i tako uravnotežiti šećer u krvi, a pritom sprečiti taloženje masti.

     297
Sarma može biti podjednako ukusna i ako se napravi sa seckanim kupusom-rasturena. Ako niste vični uvijanju sarme to je odlično rešenje.
Predivan recept za jednostavne kocke od banana sa eurokremom koje se pripremaju za sat vremena. Uživajte!
5912
Recept za boraniju sa krompirom. Možete koristiti koju god boraniju volite, zelenu, žutu...ako volite zelenu, dodajte šargarepu i dobićete predivnu kombinaciju boja.
13907
Recept za predivan gulaš sa pasuljem kao to i samo ime govori. Potrebno vam je goveđe meso i mesnata slaninica.
13446
Ruske kape ili šubare su sitni kolačići posuti kokosovim brašnom pa izgledaju kao šubare. Veoma su ukusne i kremaste. Možete ih još uvek pronaći u tradicionalnim poslastičarnicama.
30558
Kao klinci obožavali smo da doručkujemo kuvane đevreke sa jogurtom. Umeju da budu nezgodni za one koje nemaju dobre zube, ali kada se umoče u jogurt sve je ok. Ako…
9390
Strana 1106 od 1167